Preşedintele brazilian Jair Bolsonaro a lăsat să planeze suspansul cu privire la adeziunea lui la Partidul Liberal (PL, dreapta) pentru a candida la preşedinţie în 2022, iar partidul a anunţat apoi la rândul său amânarea acestei "căsătorii", informează duminică AFP, potrivit

Jair BolsonaroFoto: Xinhua/Avalon.red / Avalon Editorial / Profimedia

Agerpres.

"Vreţi să ştiţi data naşterii bebeluşului în condiţiile în care noi nici măcar nu suntem căsătoriţi. Sunt încă multe lucruri de discutat cu Valdemar (Costa Neto, preşedintele PL)", a declarat duminică şeful statului pentru mass-media braziliene, în marja salonului aeronautic de la Dubai, în Emiratele Arabe Unite, unde se află de vineri în vizită oficială.

Miercuri, PL a anunţat că adeziunea preşedintelui de extremă dreapta va avea loc pe 22 noiembrie, înainte de a confirma într-un comunicat că această dată a fost amânată "după numeroase schimburi (de opinii) duminica aceasta".

"Am vorbit despre aceasta (cu Valdemar Costa Neto) şi am căzut de acord asupra faptului că această căsătorie ar putea fi amânată, pentru ca ea să înceapă pe nişte baze mai sănătoase decât altele", a adăugat Bolsonaro.

De doi ani, Jair Bolsonaro nu este membrul niciunui partid, după ruptura lui cu Partidul Social Liberal (PSL, dreapta), cu care el a câştigat alegerile prezidenţiale din 2018.

PL este unul dintre partidele din "Centrao", grup informal al formaţiunilor care îşi oferă sprijinul în schimbul unor posturi importante pentru membrii lor sau subvenţii pentru fiefurile electorale ale parlamentarilor lor.

Cota de popularitate a lui Jair Bolsonaro a scăzut la 22%, la cel mai jos nivel de la începutul mandatului său, în ianuarie 2019. În sondajele pentru alegerile din 2022, el este devansat la mare distanţă de Luiz Inacio Lula da Silva, dacă fostul preşedinte de stânga (2003-2010) şi-ar înainta candidatura.

După vizita sa în Emirate, Bolsonaro va ajunge marţi în Bahrain şi miercuri în Qatar.