Theodore John Conrad a venit ca în orice altă zi la banca din Clevland unde era angajat casier. La finalul programului, tânărul de aproape 20 de ani a pus într-o pungă de hârtie 215.000 de dolari și a dispărut. S-a întâmplat într-o zi de iulie a anului 1969, iar el a furat ceea ce astăzi înseamnă 1,7 milioane de dolari. A fost unul dintre cele mai mari jafuri de bănci din oraș.

​Theodore John ConradFoto: Captura video

La peste cincizeci de ani de atunci, autoritățile au anunțat vineri că l-au identificat pe bărbatul considerat unul dintre cei mai căutați fugari ai Statelor Unite.

Conrad locuia în Boston din 1970 sub numele de Thomas Randele. Ca o ironie, casa lui era aproape de locul unde a fost filmat filmul „The Thomas Crown Affair” în care personajul principal a furat peste 2 milioane de dolari de la o bancă.

Lovitura lui Conrad a avut loc într-o vineri. Banca nu a știut că banii lipsesc din seif până luni, când el nu s-a prezentat la serviciu.

Zeci de ani, anchetatorii primit diverse ponturi despre locul unde s-ar afla Conrad, în California, Hawaii, Texas sau Oregon. Cazul său a fost prezentat să în emisiunile „America's Most Wanted” și „Unsolved Mysteries”.

După ani de investigații, autoritățile federale au călătorit în Massachusetts săptămâna trecută și au confirmat că Theodore John Conrad a trăit o viață liniștită sub un nume fictiv în Boston.

Ca parte a investigației, ei au comparat documentele din anii 1960 cu documentele pe care acesta le completase sub numele Randele, inclusiv o declarație de faliment din 2014 la un tribunal federal din Boston.

Theodore John Conrad nu va răspunde pentru fapte sale pentru că a murit de cancer pulmonar în luna mai a acestui an la Lynnfield, Massachusetts. El avea 71 de ani. (sursa: CNN)