Regina Elizabeth a II-a nu va mai participa duminică la ceremonia prilejuită de Remembrance Day de la monumentul Cenotaph, din Londra, din cauza unor dureri de spate, a anunţat biroul de presă al Palatului Buckingham citat de BBC. Regina și-a anulat mai multe evenimente în ultimele săptămâni, după ce a fost spitalizată pentru o noapte, la sfârșitul lunii octombrie.

Regina Elizabeth (sursa-Royal Family)Foto: Hotnews

”Majestatea sa este dezamăgită că va lipsi de la ceremonie'”, a afirmat palatul într-un comunicat.

Ceremonia ar fi fost primul eveniment public la care suverana, în vârstă de 95 de ani, ar fi participat în persoană, după ce medicii i-au recomandat să se odihnească ca urmare a unei nopţi de spitalizare luna trecută.

Anterior, Palatul Buckingham transmitea ”intenția fermă” a reginei de a participa la ceremonie, după o pauză de recuperare. Însă, duminică dimineața, suverana a decis ”cu mare regret” anularea evenimentului din cauza unor dureri de spate, se mai arată în declarația de presă.

O coroană de flori va fi depusă în numele său de către Prințul Charles.

Durerile de spate nu ar avea legătură cu recentele probleme de sănătate ale majestății sale, potrivit BBC.

Atunci când a fost internată în spital, medicii i-au recomandat să se odihnească până la mijlocul lunii noiembrie. Cu toate acestea, deși nu a mai participat la evenimente publice, regina și-a îndeplinit unele îndatoriri, inclusiv audiențele online.