Incendiu într-un spital Covid din Bulgaria: 3 morți Trei bărbați au murit într-un incendiu care a izbucnit într-un salon cu pacienți Covid al unui spital din Bulgaria. Tragedia a avut loc duminică dimineața în orașul Sliven, transmite Reuters.

Foto:

Focul, care a fost stins repede, a izbucnit într-un salon cu pacienți Covid-19, alți șase pacienți din saloanele alăturate fiind mutați imediat, au anunțat oficialitățile. Doi bărbați au fost găsiți morți de către pompieri, iar al treilea a fost transferat la un alt spital însă a murit din cauza arsurilor.

Cauza urmează să fie investigată, însă, cel mai probabil, incendiul a fost provocat după ce unul dintre pacienți și-a aprins o țigară, a precizat ministerul sănătății

În Bulgaria, peste 8.000 de bolnavi Covid-19 sunt spitalizați, dintre care 700 la terapie intensivă. Doar o treime din populația adultă a unei țări de peste 7 milioane de locuitori este vaccinată completă împotriva Covid-19.

Tragedia a avut loc în ziua în care bulgarii sunt așteptați să-și aleagă parlamentul și președintele, după alte două runde de alegeri neconcludente din acest an.