Un soldat, membru al contingentului desfășurat de Polonia la granița cu Belarus pentru a reține migranții care doresc să ajungă în Europa, a murit în urma unui „accident nefericit”, a anunțat sâmbătă armata poloneză, relatează Reuters și AFP.

Tensiuni la granita Polonia-Belarus (captura de ecran) Foto: Hotnews

Un soldat polonez în post la frontiera cu Belarus a murit împuşcându-se accidental cu o armă de producţie poloneză, a spus sâmbătă purtătorul de cuvânt al serviciilor de securitate din Polonia, citat de Reuters.

"Potrivit datelor preliminare, a fost un foc de armă cu un pistol din dotare, în urma căruia soldatul a murit, iar în eveniment nu au fost implicate terţe persoane", potrivit unei declaraţii a comandantul unităţii din care făcea parte soldatul, postată pe Twitter de către purtătorul de cuvânt Stanislaw Zaryn.

Polonia a desfășurat aproximativ 15.000 de militari de-a lungul graniței cu Belarus, fără a număra poliția și polițiștii de frontieră, iar în urmă cu aproape trei luni a instituit o stare de urgență acolo.

Mii de migranți, majoritatea din Africa și Orientul Mijlociu, au trecut sau au încercat să treacă granița din Belarus în ultimele luni pentru a intra în Lituania, Polonia sau Letonia, țări membre ale Uniunii Europene.

Uniunea Europeană îl acuză pe președintele belarus Alexander Lukașenko că a provocat în mod deliberat această mișcare de migrație ca răspuns la sancțiunile economice pe care le-a luat împotriva represaliilor la adresa opoziției.