Un bărbat din Carolina de Nord condamnat la închisoare pe viață pentru o crimă pe care nu a comis-o, pe vremea când avea 19 ani, va putea fi despăgubit cu 750.000 de dolari după ce a executat 24 de ani de temniță, relatează Associated Press și The Guardian. Dontae Sharpe a fost grațiat de guvernatorul statului Carolina de Nord.

Dontae Sharpe (sursa foto: twitter)Foto: Hotnews

El fusese pus în libertate încă din 2019, iar decretul de grațiere îi permite să ceară statului despăgubiri în valoare de 750.000 de dolari.

În 1995, Dontae Sharpe a fost condamnat la închisoare pe viață pentru uciderea lui George Radcliffe, 33 de ani, cu care ar fi negociat o vânzare de droguri. Sharpe a pledat nevinovat, mărturisind ulterior, într-un interviu, că a refuzat o înțelegere cu procurorii care îi oferiseră o pedeapsă mai blândă în schimbul recunoașterii crimei.

Cazul împotriva lui Sharpe s-a bazat în mare parte pe mărturia unei adolescente de 15 ani care a susținut că l-a văzut pe Sharpe împușcându-l mortal pe Radcliffe. Ulterior, ea a mărturisit că nu se afla la fața locului și că depoziția a fost inventată, la presiunea anchetatorilor.