Cadavrul unui tânăr sirian a fost găsit în pădure, pe teritoriul polonez, aproape de granița cu Belarus, a anunțat sâmbătă poliția poloneză citată de Reuters.

Criza umanitara la granita dintre Polonia si BelarusFoto: Belarus State Border Commitee / TASS / Profimedia Images

"Ieri, în pădure, aproape de graniță, în zona Wolka Terechowska, a fost găsit trupul uni tânăr sirian”, a anunțat poliția, pe twitter.

"Cercetările întreprinse la fața locului nu au dus la stabilirea exactă a cauzei decesului”, au mai transmis autoritățile poloneze.

Mii de migranți, provenind din țările măcinate de război, sunt blocați la granița dintre cele două state.

Polonia și UE au acuzat regimul Lukașenko de folosirea cu cinism a acestor refugiați pentru declanșarea unui război hibrid la granițele Uniunii.

Potrivit BBC, cel puțin 9 oameni au murit în aceste zile la frontieră din cauza frigului pe care trebuie să-l îndure refugiații. BBC mai prezintă noi imagini publicate de ministerul polonez al apărării de la graniță.

Vineri, Turcia a cerut companiei aeriene de stat din Belarus să suspende zborurile pentru cetățenii proveniți din Irak, Siria și Yemen și a anunțat că nu va mai pune în vânzare bilete de avion, pe ruta Turcia-Belarus, pentru această categorie de pasageri.

Anunțul a fost salutat de oficialii de la Bruxelles care se pregătesc să impună luni noi sancțiuni Minskului.