Glen de Vries, unul dintre cei patru pasageri ai rachetei Blue Origin a lui Jeff Bezos, care a făcut o scurtă călătorie în spațiu în octombrie, a murit într-un accident de avion în apropiere de New York, joi, a anunțat poliția din New Jersey, potrivit AFP.

Capsula New ShepardFoto: Blue Origin

Glen de Vries, un antreprenor din New York în vârstă de 49 de ani, a murit alături de americanul Thomas P. Fisher după prăbușirea unui mic avion de pasageri joi după-amiază în comitatul Sussex, New Jersey.

Un purtător de cuvânt al poliției din New Jersey a declarat că ancheta a fost lăsată în seama Autorității Federale de Reglementare a Aviației Civile (FAA) din SUA.

Născut în 1972, de Vries a fost co-fondatorul Medidata Solutions, o companie specializată în software de monitorizare a studiilor clinice pentru industria farmaceutică.

Compania a gestionat peste 25.000 de studii clinice care au implicat peste șapte milioane de pacienți. Dassault Systèmes a achiziționat compania în 2019 pentru 5,8 miliarde de dolari.

Alături de alți trei pasageri, printre care William Shatner, în vârstă de 90 de ani, un actor canadian care l-a interpretat pe căpitanul Kirk din seria Star Trek, de Vries, un pasionat de aviație, a zburat pentru scurt timp în spațiu pe 13 octombrie la bordul rachetei New Shepard de la Blue Origin. deținută de miliardarul american Jeff Bezos.

Compania Blue Origin s-a declarat pe Twitter „devastată de moartea subită a lui Glen de Vries care a adus atât de multă energie și viață întregii echipe Blue Origin și coechipierilor săi”.