„A fost foarte dificil pentru o femeie să aibă un loc de muncă în Afganistan chiar și înainte de talibani. Însă după ce ei s-au întors la putere lucrurile s-au înrăutățit dramatic. Nu mai putem munci”, a relatat prezentatoarea TV Masooma Gholamy pentru Euronews.

Masooma GholamyFoto: EuroNews

Până în această vară Gholamy prezenta știrile pentru televiziunea Tamadon TV din Kabul însă când talibanii au revenit la putere ea a fugit din țară cu copiii săi și s-a stabilit în Atena.

„Talibanii nu ne văd ca ființe umane. Talibanii nu pot nici măcar să stea la aceeași masă cu o femeie și să discute cu ea, ei cred că este ceva rușinos”, spune aceasta.

Mamă a trei copii, Gholany este separată de tatăl acestora din cauza tensiunilor pe care le-a provocat slujba sa în familie.

Ea spune că talibanii nu ar fi permis niciodată ca o femeie să lucreze în văzul publicului. Singura ei consolare este siguranța copiilor despre care spune că se joacă în siguranță într-un parc din Atena în timp ce ea acordă interviul.

„Temerile mele sunt pentru familia mea din Afganistan. În regiunea în care locuiam toată lumea știa că sunt jurnalistă. Am lucrat timp de 7 ani și, mai rău, ca prezentatoare TV”, relatează aceasta.

„Toată lumea știa iar acum multe persoane din cartier țin partea talibanilor și le dau informații. Sunt îngrijorată pentru toată lumea, dar mai ales pentru părinții mei”, spune jurnalista afgană.

Pe același subiect: