Un schimb aprins de replici între premierul grec Kyriakos Mitsotakis şi o jurnalistă olandeză care l-a interpelat în legătură cu presupuse cazuri de respingere a migranţilor era intens comentat miercuri pe reţelele sociale din Grecia, relatează AFP și Agerpres.

Kyriakos Mitsotakis, intr-un schimb de replici cu o jurnalista olandezaFoto: Captura YouTube

„Avem o politică a migraţiei dură, dar corectă”, a ripostat marţi seară Mitsotakis, pe un ton iritat şi ferm, după ce ziarista Ingeborg Beugel l-a acuzat că „minte” în ce priveşte respingerea de migranţi de către Grecia, recent documentată de o serie de ziarişti şi ONG-uri.

„Nu puteţi intra aici (reşedinţa premierului, n.r.) şi să mă insultaţi, e clar?”, a adăugat Mitsotakis, adresându-i-se jurnalistei în engleză, în cursul conferinţei de presă comune cu omologul său olandez Mark Rutte, aflat în vizită oficială la Atena.

Beugel îl întrebase: „Domnule premier, când veţi înceta să mai minţiţi în privinţa respingerilor, a ceea ce se întâmplă cu refugiaţii?”.

„Nu voi accepta ca cineva, oricine ar fi, să arate cu degetul acest guvern şi să-l acuze de comportament inuman”, a avertizat şeful executivului grec.

Răspunsul său a fost reluat intens pe reţelele sociale miercuri, mai ales pe Twitter şi în rândul jurnaliştilor greci care rareori se adresează atât de franc oamenilor politici.

„Trebuie să fie un şoc dezagreabil pentru @PrimeministerGR să fie confruntat de un jurnalist care nu este dator partidului la putere”, a ironizat un comentator pe Twitter.

„Ruşine, jurnalismul adevărat nu o duce bine în Grecia”, a constatat un alt comentator, răspunzând altor ziarişti şi oameni politici greci care au acuzat-o pe Ingeborg Beugel că s-a plasat pe o poziţie pro-turcă.

Guvernul grec a dezminţit constant acuzaţiile privind respingerea de migranţi de către gărzile sale de coastă către Turcia. Marţi seară, premierul Mitsotakis a acuzat la rândul său din nou Ankara că „instrumentalizează” problema migraţiei.

Urmărește aici întreg schimbul de replici (de la min. 20:35)