Intervenția rapidă a unui pastor din statul Tennessee a prevenit o posibilă tragedie în timpul unei slujbe care a avut loc duminica aceasta în capitala Nashville, relatează Insider.

Incidentul din biserica penticostala din TennesseFoto: Captura video

Imaginile surprinse de camerele de luat vederi din interiorul bisericii penticostale arată că pastorul se ruga alături de enoriașii săi când Dezire Baganda, un bărbat în vârstă de 26 de ani, s-a îndreptat spre altar unde a scos o armă pe care a fluturat-o în aer, apropiindu-se apoi de congregație.

Potrivit autorităților, bărbatul le-a spus tuturor enoriașilor să se ridice în picioare în timp ce stătea cu arma îndreptată înspre ei. Dar, în doar câteva secunde, pastorul Ezekiel Ndikumana aflat într-o strană din dreapta altarului, s-a îndreptat spre bărbat și l-a pus la pământ.

Înregistrarea video îi arată pe cei doi bărbați rostogolindu-se pe podea unde enoriașii ajută la dezarmarea lui Baganda și îl țin țintuit până la sosirea poliției.

Pastorul a acordat un interviu postului local WRKN după incident, relatând cu ajutorul unui translator că:

„Aș spune că Dumnezeu s-a folosit de mine fiindcă mă gândeam să folosesc ușa din spate ca exemplu [pentru enoriași ]de a încerca să scăpăm prin spatele său. Iar apoi am simțit că ar trebui să merg și să-l prind...și asta s-a întâmplat”.

Autoritățile afirmă că „acțiunile eroice ale pastorului (...) au salvat biserica de alte violențe”. Baganda nu era un membru al congregației dar participase anterior la slujbe acolo, potrivit poliției.

El a fost arestat și procurorii au formulat 15 capete de acuzare împotriva sa.