O instanță a autorităților Houthi a condamnat-o la 5 ani de închisoare pentru încălcarea moravurilor publice pe una dintre cele mai cunoscute fotomodele din Yemen fiindcă a pozat fără hijab în public, anunță Reuters.

Entesar Al-HammadiFoto: Social media

Intisar al-Hammadi, tânăra în vârstă de 20 de ani în momentul arestării sale în februarie la un punct de control din capitala Sanaa, controlată de rebelii Houthi după mai bine de șase ani de război civil.

Mai mulți activiști și oficiali juridici le-au declarat jurnaliștilor Reuters că al-Hammadi a fost condamnată de către o instanță din Sanaa duminică.

O sursă juridică declarase anterior pentru agenția de presă că al-Hammadi a fost acuzată de indecență în public și încălcarea principiilor islamice.

El-Hammadi a devenit cunoscută în Yemen în urma unei ședințe foto în care a pozat în costumul tradițional purtat de femeile din această țară fără hijab.

„În timpul încarcerării sale ea a fost legată la ochi, abuzată fizic și verbal, supusă unor insulte rasiste și forțată să 'mărturisească' și alte infracțiuni, printre care posesia de droguri și practicarea prostituției”, afirma Amnesty International despre cazul tinerei în luna mai.

Ziarul Saba controlat de rebelii Houthi a anunțat că tânăra a fost condamnată și pentru consum de droguri în timp ce celelalte trei femei arestate au primit condamnări pentru infracțiuni precum „desfrâul”, prostituția, încălcarea moravurilor publice și consumul de droguri.

Mișcarea Houthi, care controlează majoritatea părții de nord a Yemenului, a alungat guvernul recunoscut de comunitatea internațională din Sanaa la sfârșitul lui 2014.