Mai mulți polițiști francezi aflați într-o mașină parcată în fața comisariatului central din Cannes au fost ținta unui atac cu cuțitul care a avut loc luni dimineața. Suspectul a deschis portiera mașinii, a scos cuțitul și l-a atacat pe șofer, însă acesta nu a fost rănit fiind protejat de vesta antiglonț. Atacatorul s-a îndreptat apoi către un alt polițist, însă a fost ”neutralizat” de forțele de ordine, relatează Reuters și BFMTV. Bărbatul este un algerian în vârstă de 37 de ani.

Atac la Cannes (sursa: Twitter)Foto: Hotnews

UPDATE 10.42 Autorul atacului cu cuțitul de la Cannes este un algerian în vârstă de 37 de ani, relatează BFMTV și Le Figaro.

Incidentul ar putea fi calificat drept atentat terorist, însă ancheta este în derulare.

Le Figaro spune că atacatorul este Lakhdar B. născut în 1984, și că algerianul se afla în Franța legal, cu permis de rezidență emis de autoritățile din Italia.

Potrivit BFM TV bărbatul nu era cunoscut autorităților franceze, nefiind pe lista persoanelor cu risc de radicalizare și simpatii islamiste.

UPDATE 09.00: Atacatorul a deschis ușa unei mașini de poliție care staționa în fața comisariatului și în care se aflau trei polițiști, potrivit unor surse citate de BFMTV. Suspectul s-a năpustit asupra celui care se afla la volan, apoi a încercat să-l înjunghie pe cel de lângă acesta, însă al treilea polițist din mașină a făcut uz de arma din dotare, rănindu-l grav pe suspect.

----

Informația privind atacul a fost confirmată și de primarul orașului Cannes David Lisnard, edilul precizând că a fost deschisă o anchetă pentru a stabili cricumstanțele incidentului.

Surse citate de postul de televiziune BFMTV spun că polițistul a fost protejat de vesta antiglonț, iar autorul atacului a fost împușcat înainte de a reuși să rănească alți doi polițiști.

De asemenea, potrivit surselor citate, atacatorul ar fi invocat numele profetului în momentul în care a scos cuțitul.

Informația a fost publicată inițial de ministrul francez de interne Gerald Darmanin, pe contul său de twitter. Acesta anunța că polițistul a fost rănit.

Ministrul de interne a mai precizat că se va deplasa la locul atacului.

Atacul are loc în contextul în care președintele republicii, Emmanuel Macron, încearcă să-i convingă pe francezi că guvernul său deține controlul asupra problemelor de securitate și a fenomenului infracționalității, cu șase luni înaintea alegerilor prezidențiale. Macron va încerca să obțină un al doilea mandat în fața contracandidaților din partea extremei drepte și a conservatorilor.

Știre actualizată