Statele Unite se aşteaptă luni la un val de vizitatori internaţionali după ridicarea restricţiilor legate de Covid-19 pentru persoanele vaccinate, punând capăt unei interdicții de călătorie de 20 de luni , transmite Reuters.

Capitoliul din Washington DCFoto: HotNews.ro / Victor Cozmei

Potrivit noilor reguli, călătorii vor trebui să prezinte dovada vaccinării complete cu două doze, test Covid-19 negativ realizat cu cel mult trei zile înainte de intrarea în țară și să furnizeze autorităților informațiile de contact. Cătlătorii nu vor fi obligați să intre în carantină.

United Airlines se aşteaptă luni ca numărul pasagerilor internaţionali să fie cu aproximativ 50% mai mulţi, faţă de ziua de luni trecută, când a avut aproximativ 20.000. Şi directorul general al Delta Air Lines, Ed Bastian, a avertizat că călătorii ar trebui să fie pregătiţi pentru cozi lungi.

"Va fi puţin mai dificil la început. Vă asigur că vor fi cozi, din păcate", a spus Bastian, adăugând că "o vom rezolva". Delta a declarat că în cele şase săptămâni de când a fost anunţată redeschiderea SUA că a înregistrat o creştere cu 450% a rezervărilor internaţionale la punctele de vânzare, faţă de o prioadă de şase săptămâni anterioare anunţului.

Purtătorul de cuvânt al Casei Albe, Kevin Munoz, a declarat pe Twitter: ”Deoarece ne aşteptăm la o cerere mare atunci când SUA vor ridica restricţiile de călătorii aeriene şi terestre de luni, luăm măsuri semnificative pentru a fi pregătiţi, prin asigurarea de resurse suplimentare”.

Administraţia Biden a avut mai multe discuţii cu companiile aeriene americane pentru a se pregăti pentru afluxul de călători suplimentari care vor începe să sosească pe aeroporturile americane şi a avertizat călătorii care traversează din Canada şi Mexic pe uscat sau cu feribotul să fie pregătiţi pentru aşteptări mai lungi începând de luni. (știre actualizată)