Trupele mecanizate nord-coreene au organizat un concurs de trageri de artilerie în weekend, ca parte a eforturilor de a spori capacitățile de apărare ale țării, a relatat duminică presa de stat, potrivit Reuters.

Concurs de artilerie in Coreea de NordFoto: Hotnews

Exercițiile s-au desfășurat sâmbătă, a precizat agenția de știri de stat KCNA, și au loc în contextul în care Coreea de Nord se plânge tot mai mult de ceea ce consideră a fi un dublu standard, în care activitățile sale militare atrag critici internaționale, în timp ce exercițiile similare ale Coreei de Sud și ale Statelor Unite de obicei nu o fac.

Analiștii spun că Phenianul încearcă să dea un aer de normalitate acțiunilor sale de apărare cu scopul de a obține în cele din urmă acceptarea internațională a arsenalelor sale nucleare și balistice, din cauza cărora a fost sancționat prin rezoluții ale Consiliului de Securitate al ONU.

O mare parte din importanta forță de artilerie convențională a Coreei de Nord este desfășurată de-a lungul graniței fortificate cu Coreea de Sud, unde are raza de acțiune pentru a ajunge chiar și până în capitala populată Seul.

Exercițiile au loc "într-un moment în care entuziasmul de a se supune unui antrenament intensiv predomină în întreaga Armată Populară Coreeană pentru a atinge un nou apogeu în consolidarea capacităților de apărare ale statului sub stindardul autoapărării", a raportat agenția KCNA.

Exercițiul a fost supervizat de Pak Jong Chon (stanga in imaginea de mai jos), membru al Prezidiului Biroului Politic și secretar al Comitetului Central al Partidului Muncitorilor din Coreea,, a precizat KCNA.

Pak este un general văzut de mult timp ca o stea în ascensiune în puternica armată a țării și un jucător important în programul de rachete al acesteia, care a fost promovat în funcțiile sale actuale în septembrie.

Generalul Rim Kwang Il, șeful Statului Major General al KPA, și comandanții unităților participante, au asistat la exerciții alături de Pak, a precizat KCNA.

"De îndată ce comandanții unităților combinate au dat ordinele de tragere, țevile de tun menite să anihileze inamicul au bombardat competitiv țintele și le-au lovit cu precizie", mai spune agenția de presă nord-coreeană.