Poliţia germană investighează atacul cu cuţitul comis sâmbătă dimineaţă într-un tren în landul Bavaria, soldat cu trei pasageri răniţi, după ce l-a arestat pe autor, a cărui motivaţie este încă necunoscută, scrie EFE și Agerpres.

Politia germanaFoto: Captura YouTube

„Circumstanţele în acest moment rămân complet deschise”, a declarat purtătorul de cuvânt al poliţiei, Florian Beck, citat de Suddeutsche Zeitung, subliniind că nu mai există niciun pericol pentru populaţie.

Potrivit lui Beck, autorul atacului este un bărbat în vârstă de 27 de ani, de naţionalitate siriană, asupra căruia procuratura a deschis o anchetă pentru tentativă de omor.

Potrivit tabloidului Bild, viaţa niciunuia dintre cei trei răniţi, bărbaţi cu vârste cuprinse între 26 şi 60 de ani, nu este în pericol, deşi doi dintre ei au răni grave.

Potrivit aceleiaşi publicaţii, atacatorul ar fi prezentat simptome de tulburare psihică şi ar fi strigat după ajutor, lucru pe care purtătorul de cuvânt al poliţiei nu l-a putut confirma.

La rândul său, ministrul interimar de interne Horst Seehofer a calificat atacul drept „teribil” şi a mulţumit pentru „intervenţia rapidă a poliţiei” care a împiedicat să se întâmple ceva mai grav.

„Contextul evenimentelor este încă neclar şi trebuie clarificat. Doar atunci va fi posibilă o evaluare”, a adăugat el, într-un scurt comunicat transmis de purtătorul său de cuvânt.

Atacul a avut loc sâmbătă, în jurul orei 9.00, într-un tren care circula între Regensburg şi Hamburg, în apropiere de oraşul Nurnberg din landul Bavaria.