În sfârșit, un vot? Sub presiune după o înfrângere usturătoare la alegerile locale, democrații din Congres au lucrat din nou și din nou joi pentru a-și acorda viorile pentru a adopta planurile majore de investiții ale lui Joe Biden și, astfel, să-i revigoreze președinția, scrie AFP.

Nancy PelosiFoto: MANDEL NGAN / AFP / Profimedia

După luni de negocieri intense, aleșii din Camera Reprezentanților au deschis timid ușa la vot asupra celor două proiecte de investiții ale liderului democrat, care se presupune că vor „reconstrui” America.

„Vom adopta aceste două planuri”, a promis joi președintele democrat al Camerei, Nancy Pelosi, fără a avansa date clare.

Un vot ar putea fi convocat în grabă de către Cameră seara, dar experții au fost de acord că negocierile ar putea dura până în acest weekend. Timpul se scurge, însă.

Războaiele de teren dintre aripa stângă a partidului lui Joe Biden și aleșii mai moderati îi fură președintelui o victorie politică de care are nevoie disperată pentru a da un nou suflu președinției sale.

„Există o urgență”, a spus un purtător de cuvânt al Casei Albe, Karine Jean-Pierre.

Programele de cheltuieli ale președintelui sunt populare în rândul americanilor, potrivit sondajelor. Iar un studiu realizat de Moody's publicat joi a estimat la 1,5 milioane de locuri de muncă pe care aceste planuri le-ar putea crea în zece ani.