Patriarhul Bartolomeu I al Constantinopolului a fost operat miercuri la New York, unde medicii americani i-au montat un stent, în timpul celei de-a doua internări a liderului Bisericii Ortodoxe de la începutul vizitei sale în Statele Unite, informează AFP citată de Agerpres.

HotNews.roFoto: Hotnews

Patriarhul Bartolomeu I al Constantinopolului, liderul spiritual al celor 250 de milioane de credincioşi ortodocşi din lumea întreagă, "a fost supus unei operaţii reuşite, ce a constat în plasarea unui stent, la Spitalul Mount Sinai din New York", a anunţat arhidioceza Bisericii ortodoxe greceşti din Statele Unite într-un comunicat.

Patriarhul Bartolomeu I a fost internat în acest spital din Manhattan miercuri după-amiază pentru analize ale vaselor sangvine, ce vizau evaluarea necesităţii unei astfel de intervenţii chirurgicale, anunţase aceeaşi arhidioceză.

Montarea unui stent este o procedură obişnuită, ce permite restabilirea fluxului sangvin către artere coronariene obturate.

În vârstă de 81 de ani, patriarhul Bartolomeu I, care locuieşte în Turcia, petrecuse deja o noapte la un spital din Washington pe 24 octombrie, la începutul vizitei sale în Statele Unite.

Arhidioceza explicase atunci că a fost vorba despre o măsură de precauţie, întrucât liderul spiritual ortodox se simţea obosit după un zbor lung cu avionul. În ziua următoare, Bartolomeu I a fost primit, aşa cum era prevăzut, de preşedintele Joe Biden la Casa Albă.