O plângere depusă în Statele Unite pentru „agresiune sexuală” împotriva prințului britanic Andrew ar urma să fie examinată la sfârșitul anului 2022 într-o instanță civilă din New York, a declarat miercuri un judecător, relatează AFP.

Virginia Giuffre si printul AndrewFoto: Captura YouTube

Vestea vine în contextul în care Virginia Giuffre, care îl acuză pe cel de-al doilea fiu al Reginei Elisabeta a II-a de „agresiune sexuală” când aceasta era minoră, acum mai bine de 20 de ani, a depus o plângere în august 2021 la Tribunalul Federal din Manhattan.

Procedurile penale și civile sunt complexe în Statele Unite, iar revizuirea civilă de către o instanță a unei plângeri pentru fapte penale nu este excepțională. Prințul Andrew nu este urmărit penal pentru aceste presupuse fapte de „agresiune sexuală”, pe care continuă să le nege: a cerut din nou justiției americane vinerea trecută să respingă plângerea doamnei Giuffre.

Un judecător din New York, Lewis Kaplan, a ascultat săptămâna aceasta avocații ambelor părți și a spus miercuri că „nu poate înainta o dată de judecată”, dar se așteaptă ca aceasta să aibă loc „între septembrie și decembrie anul viitor”.