Două persoane au murit şi o a treia a fost accidentată după ce un spectator a căzut de la etajul al şaptelea al unei săli de concerte din Suedia peste publicul reunit la parterul clădirii, a anunţat miercuri un purtător de cuvânt al Poliţiei din oraşul Uppsala, citat de CNN și BBC.

HotNews.roFoto: Hotnews

Incidentul s-a produs marţi seară cu aproximativ 30 de minute înaintea unui concert omagial dedicat trupei ABBA, care urma să înceapă la ora locală 19:30, a precizat acelaşi purtător de cuvânt. Grupul suedez ABBA, care va lansa vineri un nou album de studio, intitulat "Voyage", a anunţat miercuri că va suspenda pentru 24 de ore activităţile ce privesc promovarea acestui material discografic ca urmare a tragediei.

Aproximativ 1.000 de persoane s-au reunit la Sala de Concerte şi Congrese din Uppsala, un oraş aflat la 70 de kilometri nord de capitala Suediei, Stockholm, pentru a asista la acel eveniment muzical, potrivit Poliţiei locale citate de Agerpres.

Cu puţin timp înainte de începerea concertului, un bărbat de aproximativ 80 de ani a căzut de la etajul al şaptelea peste doi spectatori - un bărbat şi o femeie, ambii în jurul vârstei de 60 de ani -, care se aflau în foaierul de la parterul sălii.

Cei doi bărbaţi au murit, iar femeia accidentată a fost transportată la spital. Ea nu a suferit răni care să îi pună viaţa în pericol, a anunţat Poliţia suedeză. Poliţiştii au demarat o anchetă pentru a investiga circumstanţele în care s-a produs incidentul. Numele celor trei persoane implicate în acest accident nu au fost dezvăluite.

Tragicul incident are loc cu câteva zile înainte ca ABBA să lanseze primul lor album după 40 de ani. Albumul ce va fi lansat vineri va încheia cariera celor patru membri ai trupei suedeze, aceștia precizând că, indiferent de modul în care publicul va primi noile piese, se vor retrage definitv.