Israelul a anunțat marți că Google a blocat site-urile unui grup de hackeri care au difuzat date de pe un site de întâlniri LGBTQ israelian într-un atac cibernetic pus pe seama Iranului de către experți, potrivit AFP.

HackeriFoto: Framestock Footages, Dreamstime.com

„În urma unei solicitări (israeliene), motorul de căutare Google a blocat accesul la site-urile grupului Black Shadow”, a transmis pe Twitter Ministerul Justiției, adăugând că platforma Telegram a șters și contul acestui grup de hackeri.

Anterior, „Black Shadow” a lansat date de la numeroși utilizatori ai site-ului de întâlniri LGBTQ Atraf pe Telegram, într-o descărcare care a fost eliminată la scurt timp după încărcare, a constatat AFP.

Grupul, prezentat de experți ca fiind legat de Iran, amenințase că va dezvălui datele personale ale utilizatorilor site-ului de întâlniri dacă nu primește „un milion de dolari în 48 de ore”.

Keren Elazari, specialist în securitate cibernetică la Universitatea din Tel Aviv, a declarat că hack-ul arăta ca și atacurile cibernetice anterioare ar fi fost iraniene.

„Este aceeași tehnică, aceleași instrumente și același comportament cu scurgerile de date, amenințările și cererea de răscumpărare”, a spus ea pentru AFP.

Potrivit acesteia, „hackerii iranieni încearcă să creeze neliniște în rândul cetățenilor israelieni”