Bulgaria a trimis luni 350 de soldați la granița cu Turcia în sprijinul poliției din cauza presiunii migratorii în creștere, a anunțat ministrul Apărării Georgy Panayotov, potrivit AFP.

BulgariaFoto: Elitsa Lambova / Alamy / Profimedia Images

"De luni sunt soldați la granița bulgaro-turcă pentru a sprijini poliția de frontieră. Au fost trimise 350 de persoane cu aproximativ 40 de unități de echipament", a spus el într-un interviu la televiziunea bTV.

Peste 6.500 de persoane care au intrat ilegal, în special din Afganistan, au fost arestate din ianuarie până în septembrie în Bulgaria, de peste trei ori mai multe decât în ​​aceeași perioadă din 2020, potrivit Ministerului de Interne.

Bulgaria se află la frontiera terestră externă a Uniunii Europene (UE), în drum spre cei care vor să ajungă în Europa. Un gard de sârmă ghimpată, deteriorat pe alocuri, acoperă granița bulgaro-turcă pe 259 km.

Parlamentul a decis în august să trimită între 400 și 700 de soldați la granițele Bulgariei cu Turcia și Grecia pentru a ajuta în special la construirea barierelor.

Cel mai sărac membru al UE, Bulgaria nu a primit niciodată un număr mare de solicitanți de azil, cei mai mulți dintre aceștia plecând înainte de a primi un răspuns cu privire la statutul lor de refugiat.