Musk a răspuns astfel comentariilor lui David Beasley, director al World Food Programme al ONU, care a spus săptămâna trecută la CNN că o donație de 6 miliarde de dolari de la miliardari ca Musk și Bezos ar putea ajuta 42 de milioane de oameni care „vor muri cu adevărat de foame dacă nu-i vom ajuta”, informează Business Insider.

Elon MuskFoto: Hannibal Hanschke / AFP / Profimedia Images

În prezent, Musk este cel mai bogat om din lume și primul care a acumulat peste 300 de miliarde de dolari. O donație de 6 miliarde ar reprezenta mai puțin de 2% din averea sa și tot l-ar lăsa cu peste 100 de miliarde în fața lui Jeff Bezos, aflat pe locul al doilea.

Musk acceptă provocarea și spune că, dacă World Food Programme va dovedi afirmația că suma va rezolva criza alimentară, el va „vinde pe loc acțiuni Tesla și va dona”. Dar cere control independent asupra modului în care vor fi cheltuiți banii.

Beasley i-a răspuns lui Musk cu un tweet: „Pot să te asigur că avem toate sistemele necesare pentru transparență și răspundere în fața oricui. Echipa ta poate verifica și să lucreze cu noi, ca să ai toată încrederea.”

El a mai spus că UN World Food Programme nu a pretins niciodată că 6 miliarde de dolari vor rezolva foametea de pe glob. ”Este doar o donație unică pentru a salva 42 de milioane de oameni în această criză alimentară fără precedent”.

„Nu este complicat. Nu le cer să facă asta zilnic, în fiecare săptămână, în fiecare an”, spusese Beasley la CNN. „Averile celor mai mari 400 de miliardari din SUA au crescut cu 1,8 trilioane de dolari anul trecut. Tot ce le cer este 0,36% din creșterea netă. Eu sunt pentru ca oamenii să facă bani, dar Dumnezeu știe că sunt cu totul pentru ajutorarea oamenilor aflați acum la mare nevoie. Lumea este la ananghie.”

REFERINȚĂ: