Ucraina a distrus o baterie de artilerie a separatiștilor pro ruși din estul țării la prima utilizare în luptă a unei drone turcești, a anunțat armata ucraineană, citată de Moscow Times.

Bayraktar TB2k al armatei ucraineneFoto: armyinform.com.ua

Imaginile publicate de armata ucraineană pe pagina sa de Facebook arată drona Bayraktar TB2k trăgând într-o instalație de artilerie din epoca sovietică identificată drept o D-30 a forțelor pro-ruse.

Potrivit armatei ucrainene, separatiștii i-au ucis un soldat și au rănit altul cu sistemul D-30 din apropierea orașului Hranitne din apropierea liniei frontului.

“Bayraktar a fost folosit pentru a forța inamicul să înceteze focul. După aceea bombardarea pozițiilor ucrainene a încetat”, a transmis statul major ucrainean.

O sursă Interfax din separatista republică Donețk a afirmat că lovitura cu drona nu a provocat nicio victimă militară sau civilă.

Lovitura cu drona a fost prima de când Turcia a livrat Ucrainei prima tranșă de Bayraktar TB2.

Potrivit presei ucrainene, Kievul vrea să cumpere în total circa 50 de astfel de drone, un model de top ce a fost folosit cu succes contra forțelor sprijinite de ruși în zone de conflict precum Siria, Libia sau Nagorno Karabah.