Directorul Programului alimentar al ONU le-a cerut miliardarilor Elon Musk și Jeff Bezos să își doneze 0,36% din averile nete pentru a ajuta la salvarea a 42 de milioane de persoane din întreaga lume de înfometare, relatează Business Insider.

Elon Musk si Jeff BezosFoto: Mandel Ngan / AFP / Profimedia Images

„Guvernele au rămas fără bani. Din acest motiv este nevoie ca miliardarii să facă acum un pas în față o singură dată. 6 miliarde de dolari pentru a ajuta 42 de milioane de persoane care vor muri dacă nu ajungem la ei”, a declarat David Beasley, directorul executiv al programului, într-un interviu acordat marți celor de la CNN.

„Nu este complicat. Nu le cer să facă asta în fiecare zi, în fiecare săptămână, în fiecare an”, a adăugat acesta.

Un raport al ONU publicat în luna mai a descoperit că cel puțin 155 de milioane de persoane s-au confruntat cu nesiguranță alimentară la nivel mondial.

Beasley afirmă că în acest moment 42 de milioane de oameni se află în cel mai sumbru scenariu de nesiguranță alimentară și că aceștia „bat la ușa înfometării”.

Oficialul ONU a relatat că criza alimentară este rezultatul „unei furtune perfecte de conflicte, schimbări climatice și COVID-19”.

„Avem un vaccin pentru acest lucru, se numește bani”

El a spus că averea lui Bezos, fondatorul Amazon, a crescut cu 64 de miliarde de dolari anul trecut și că îi cere doar 10% din acea sumă, nu din averea sa totală. Beasley a adăugat că averea miliardarului sud-african Elon Musk a crescut cu 6 miliarde de dolari într-o singură zi.

Averea totală a lui Musk este de 253 de miliarde de dolari, în timp ce cea a lui Bezos se ridică la 196,1 miliarde de dolari.

„Cei mai bogați 400 de miliardari din Statele Unite au avut o creștere netă a averii de 1,8 trilioane de dolari anul trecut. Le cer doar 0,36% din acea creștere”, a mai spus David Beasley.

„Lumea are probleme”, a subliniat acesta, oferindu-se să ducă orice miliardar într-o singură excursie pentru a le arăta ce se întâmplă.

„Avem un vaccin pentru acest lucru, se numește bani, hrană. Miliardarii trebuie să facă un pas înainte”, insistă oficialul ONU.

Programul alimentar al ONU a fost laureatul Premiului Nobel pentru Pace anul în 2020.

Citește și: