O furtună ciclonică puternică a lovit marți Sicilia, din sudul Italiei, provocând inundații la scară largă în jurul orașului Catania, transformând străzile și piețele în râuri și lacuri și provocând moartea a cel puțin două persoane, au declarat salvatorii, relatează Reuters.

inundatii ItaliaFoto: Captura YouTube

Un purtător de cuvânt al grupului de voluntari Misericordia, care ajută poliția și pompierii, a declarat că cadavrul unui bărbat a fost găsit sub o mașină, pe fondul ploilor torenţiale care au măturat orașul Gravina, la nord de Catania.

Contactată de Reuters, poliția a confirmat decesul fără a oferi detalii.

Luni, un bărbat în vârstă de 67 de ani a murit după ce mașina lui a fost lovită de apele care au crescut ca nivel și de noroi. Soția lui este încă dată dispărută.

Ploaia a inundat unele dintre cele mai faimoase străzi și piețe din Catania, provocând o întrerupere a curentului electric în centrul orașului și inundarea magazinelor.

„Îi îndemn pe toți oamenii să nu-și părăsească casele cu excepția situațiilor de urgență”, a scris primarul Salvo Pogliese pe Facebook, anunțând că dispune închiderea tuturor magazinelor, cu excepția farmaciilor și a alimentarelor, până la miezul nopții.

Inundațiile au lovit și un salon al spitalului Garibaldi din Catania, a informat presa.

„Situația de urgență este generalizată și extrem de critică și nu pare să se îmbunătățească”, a declarat un purtător de cuvânt al pompierilor.

Site-ul meteo talian Ilmeteo.it a spus că părți din Sicilia și Calabria au fost lovite de un ciclon tropical rar, cunoscut sub numele de medican, iar marea era cu 8 grade Celsius mai caldă decât media pentru această perioadă a anului.

Se așteaptă ca furtuna să atingă apogeul între joi și vineri, se spune.