Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, i-a acordat luni cetăţenia rusă cântăreţei şi actriţei uruguayene Natalia Oreiro, foarte populară în această ţară pentru rolurile sale în numeroase telenovele, relatează EFE, potrivit

HotNews.roFoto: Hotnews

Agerpres.

Natalia Oreiro, care vizitează periodic Rusia, a prezentat o cerere pentru primirea cetăţeniei în iunie 2016, potrivit portalului Gazeta.ru.

Artista de origine spaniolă născută în Uruguay şi-a exprimat în numeroase ocazii dragostea faţă de Rusia.

Cu ocazia Zilei Naţionale a Rusiei, sărbătorită la 12 iunie, Oreiro a postat un mesaj pe Twitter în care purta un "kokoshnik" de culoare roşie (un acoperământ de cap tradiţional rusesc purtat de femei şi fete), pentru a-i felicita pe ruşi cu această ocazie şi pentru a-i asigura că "Rusia este şi patria mea".

În 2018, artista a înregistrat un cântec dedicat Campionatul Mondial de Fotbal, iar în 2019 a susţinut în cadrul turneului său, "Unforgettable", spectacole în 13 oraşe ale Rusiei.

Anul acesta, Natalia Oreiro a glumit, într-un interviu acordat unui popular program rus de televiziune, că va fi "mai rusoaică decât Gerard Depardieu", care a primit cetăţenia rusă în 2013, după un diferend cu autorităţile franceze care au majorat impozitele pentru cei bogaţi.

În ultimii ani, Putin a acordat cetăţenia rusă prin procedură de urgenţă unor actori din Occident, printre care şi starul american Steven Seagal.