Pentru a finanța rețeaua de socializare pe care vrea să o lanseze, fostul președinte și mogul imobiliar Donald Trump a apelat la Wall Street, grație unui instrument de investiții la modă: un Spac, o firmă care facilitează strângerea de bani., potrivit AFP.

TrumpFoto: Captura YouTube

Un SPAC (special purpose acquisition company) este o societate care nu are operaţiuni comerciale, fiind creată doar pentru atragerea de capital prin IPO (ofertă publică iniţială). SPAC-ul foloseşte banii din listare pentru cumpărarea altei companii.

Săptămâna aceasta, fostul președinte a anunțat planuri pentru „Adevărul social”, un serviciu de microblogging ale cărui mesaje vor fi „Adevăruri” mai degrabă simple postări, în timp ce Trump este interzis de Twitter.

Pentru a face acest lucru, va adopta un Spac.

Acest vehicul financiar este un mod popular, mai ușor, mai rapid și mai puțin restrictiv de a ieși pe bursă, care a înflorit pe piețele financiare occidentale de doi ani.

Această soluție oferă avantajul vitezei și simplității procedurilor, precum și cheltuieli în general mai mici în comparație

Așa a fost cazul Virgin Galatic, compania de turism spațial fondată de magnatul britanic Richard Branson.

Mai mulți investitori, precum fondul speculativ Saba Capital, s-au retras vineri din acord, nedorind să se alăture planului fostului președinte populist.

Acest lucru nu a împiedicat titlul „DWAC” să se confrunte cu un boom, aclamat de micii transportatori, până la punctul de a fi suspendat de la listare de mai multe ori.