Starul american Alec Baldwin s-a declarat devastat vineri după ce a ucis-o cu o zi înainte pe regizoarea de imagine Halyna Hutchins pe platourile de filmare ale unui western din statul american New Mexico, un eveniment pe cât de tragic pe atât de extrem de rar în cinema.

Alec BaldwinFoto: Matt Agudo / Shutterstock Editorial / Profimedia

„Nu există cuvinte pentru a descrie şocul şi tristeţea în ceea ce priveşte tragicul accident care i-a luat viaţa lui Halyna Hutchins, o soţie, mamă şi o colegă a noastră foarte admirată. Cooperez pe deplin cu Poliţia în această investigaţie”, a scris el pe Twitter. „Inima mea e frântă pentru soţul ei, fiul lor şi toţi cei care o ştiau şi o iubeau pe Halyna”, a scris actorul pe Twitter.

Un purtător de cuvânt al actorului a declarat pentru People că a fost vorba de un ”accident”, de ”o tragere greșită cu o armă de recuzită cu gloanțe oarbe”. Potrivit surselor revistei Deadline, Baldwin a fost chestionat de anchetatori și apoi eliberat.

Halyna Hutchins, în vârstă de 42 de ani, a fost transportată cu elicopterul, joi, la un spital din apropiere, unde a fost declarată moartă de medici.

Regizorul „Rust” Joel Souza, în vârstă de 48 de ani, a fost internat la spital, iar apoi externat câteva ore mai târziu.

Nu este o premieră în istoria Hollywoodului

Incidentul amintește de alte două momente tragice din istoria cinematografiei americane ce au dus la decese din cauza unor arme de recuzită.

În 1993, actorul Brandon Lee, în vârstă de 28 de ani, fiul starului Bruce Lee, a murit după ce a fost împuşcat cu un glonţ de calibru 44 în timp ce filma scena morţii în „The Crow”. Pistolul trebuia să aibă gloanţe oarbe, însă autopsia a dezvăluit că un glonţ adevărat a ajuns aproape de coloana vertebrală a actorului.

De asemenea, în 1984, actorul Jon-Erik Hexum a murit după ce s-a împuşcat în cap cu un pistol de recuzită cu gloanţe oarbe, în timp ce pretindea că participă la o ruletă rusească cu un Magnum 44 pe platourile de filmare pentru serialul „Cover Up”.

Referințe: