O actriță din Rusia a fost încarcerată în Orientul Îndepărtat al țării fiindcă a apărut într-un clip satiric în care era ironizată poliția țării, relatează The Moscow Times.

Larisa KrivonosovaFoto: Captura YouTube

Larisa Krivonosova a fost amendată și încarcerată timp de 10 zile fiindcă a purtat în mod ilegal o uniformă de poliție când a interpretat-o pe Irina Volk, purtătoarea de cuvânt a ministerului rus de interne, într-o serie de videoclipuri urcate pe Youtube care satirizează birocrația din țară.

Într-unul din videoclipuri Krivonosova o joacă pe Volk, dându-le indicații polițiștilor rutieri care „protejau traficul ilegal” de legume, arătând că unul dintre ei are o toaletă din aur acasă - o referință directă la arestarea unui șef al poliției rutiere din regiunea Stavropol.

Imagini care s-au viralizat pe platformele social media au arătat că, printre alte, colonelul Alexei Safonov își dotase locuința cu wc-uri placate cu aur.

O instanță din districtul Ussuriisk aflat în regiunea Primorie a hotărât că Krivonosova, în vârstă de 43 de ani, s-a făcut de asemenea vinovată de încălcarea termenilor de supraveghere administrativă și a condamnat-o la trei luni de închisoare.

Autoritățile au decis ca aceasta să fie plasată sub supraveghere administrativă în luna august a anului trecut, afirmând că actrița reprezintă un pericol pentru „ordinea și siguranța publică”.

Acesteia i-a fost interzis să iasă din casă între anumite ore, să părăsească districtul Ussuriisk și i s-a impus să se prezinte cu regularitate la poliție.

În 2017 Krivonosova a fost eliberată pe cauțiune dintr-o colonie penală unde ispășea o sentință de 3 ani după ce a fost găsită vinovată de înjunghierea unei prietene în timp ce se afla în stare de ebrietate.

Citește și: