Papa emerit Benedict al XVI-lea afirmă că speră să se alăture în curând prietenilor din viața de apoi, relatează Associated Press.

Papa Francisc si fostul papa Benedict al XVI-leaFoto: Vandeville Eric / Abaca Press / Profimedia Images

Benedict, în vârstă de 94 de ani, a trimis o scrisoare unui preot german pentru a-i mulțumi că l-a înștiințat de moartea reverendului Gerhard Winkler, un preot cistercian și teolog care a fost coleg cu Joseph Ratzinger înainte de a deveni papă.

„Dintre toți colegii și prietenii mei, el mi-a fost cel mai apropiat”, a scris papa emerit Benedict în scrisoarea citată de presa germană.

„Acum el a ajuns în viața de apoi unde mulți prieteni îl așteaptă cu siguranță. Sper că voi putea să mă alătur lor în curând”, a mai scris acesta.

În 2013 Benedict a devenit primul papă care și-a dat demisia din funcție în ultimii 600 de ani, spunând că nu mai are tăria trupească și mintală necesară pentru a ghida Biserica Catolică.

În timpul pontificatului succesorului său, papa Francisc, Benedict a trăit într-o mănăstire situată în grădinile Vaticanului, întâmpinând ocazional vizitatori dar păstrându-și în mare parte jurământul de a „rămâne ascuns lumii exterioare”.

În vara anului trecut papa emerit Benedict a fost nevoit să urmărească online înmormântarea fratelui său din cauza restricțiilor de călătorie impuse pentru a limita răspândirea coronavirusului.

În luna ianuarie a acestui an Vaticanul a anunțat că atât papa Francisc cât și papa emerit Benedict al XVI-lea au fost vaccinați împotriva COVID-19.