Un juriu din Texas l-a găsit marți vinovat pe William George Davis, un asistent medical, de uciderea​ mai multor pacienți prin injectarea de aer în arterele lor după ce aceștia au fost supuși unor oerații pe cord deschis, relatează Insider.

William George DavisFoto: Smith County Jail

Avocații lui Davis au argumentat în timpul procesului că acesta a fost doar un asistent medical în locul nepotrivit, la momentul nepotrivit, potrivit Associated Press.

Procurorii în schimb l-au descris pe Davis ca fiind un criminal în serie.

„S-a dovedit că un spital este locul perfect în care un criminal în serie se poate ascunde”, le-a spus juraților procurorul Jacob Putman.

Procurorii americani afirmă că în 2017 și 2017 Davis a injectat aer în vasele de sânge ale patru pacienți ce au fost supuși unor operații pe cord deschis la spitalul Trinity Mother din orașul Tyler aflat în statul Texas.

Toți cei patru pacienți au prezentat simptome neurologice inexplicabile după operație, acestea fiind stabilite de medicii legiști drept cauza morții.

Avocații lui Davis au argumentat că spitalul încearcă să îl scoată drept țap ispășitor pentru moartea pacienților, bazându-se pe mărturia depusă de dr. John Schnell, un medic de terapie intensivă și profesor la Universitatea de Medicină din Texas.

Schnell a depus mărturie că este imposibil din punct de vedere anatomic ca aerul să circule împotriva sângelui.

Însă dr. William Yarbrough, un pneumolog din Dallas, a relatat pentru acuzare că a putut observa leziuni arteriale în creierele celor 4 victime, un lucru despre care a spus că nu l-a mai văzut niciodată de când practică medicina.

Yarbrough a afirmat că ar fi imposibil ca moartea pacienților să fi fost cauzată de orice altceva decât de injecții cu aer în arterele lor.

Omorul calificat poate fi pedepsit în Texas cu închisoare pe viață sau pedeapsa capitală. Procurorii americani cer ca Davis să primească pedeapsa capitală, potrivit The Telegraph.