Ministrul britanic de interne, Priti Patel, a declarat miercuri că nivelul amenințării teroriste pentru membrii parlamentului este acum considerat substanțial, la câteva zile după ce parlamentarul David Amess a murit după ce a fost înjunghiat în cadrul unei întâlniri cu alegătorii din circumscripția sa, relatează Reuters.

Priti PatelFoto: Simon Dawson / Avalon / Profimedia

Asta înseamnă un atac este considerat probabil.

"Centrul mixt de analiză a terorismului (JTAC) a efectuat o analiză independentă cu privire la riscul cu care se confruntă membrii parlamentului", a declarat Patel parlamentului.

"Deși nu avem nicio informație care să indice vreo amenințare credibilă, specifică sau iminentă, trebuie să informez Camera (Comunelor) că nivelul amenințării cu care se confruntă membrii acestei Cemere este acum considerat a fi substanțial", a spus Patel.

Amess, în vârstă de 69 de ani, a fost ucis vineri la o biserică din Leigh-on-Sea, la est de Londra, în timp ce se întâlnea cu alegătorii din circumscripția sa.

El a fost al doilea parlamentar britanic care a fost ucis în cinci ani, stârnind o serie de noi apeluri la asigurarea unei mai bune securități a politicienilor.

Tânărul de 25 de ani arestat de poliția britanică pentru asasinarea parlamentarului conservator David Amess este fiul unui fost consilier al unui fost prim-ministru al Somaliei și avea programată o întâlnire cu politicianul pe care l-a înjunghiat de mai multe ori.