Un bărbat a fost găsit decapitat și eviscerat acasă miercuri în Bollene, în departamentul Vaucluse (sud-estul Franței), spune pentru AFP o sursă apropiată anchetei care precizează că deocamdată este exclusă pista teroristă.

Autorul atacului cu decapitare din FrantaFoto: Facebook

Autorul fugar este căutat în mod activ, a declarat jandarmeria din Vaucluse, care a postat o fotografie a suspectului pe Facebook miercuri după-amiază. Bărbatul, aparent în vârstă de 40 de ani, cu părul negru și scurt, este „potențial PERICOLOS și ÎNARMAT”, avertizează ea, făcând apel la orice martor care intră în contact cu suspectul să anunțe autoritățile.

Faptele s-au produs în această comună cu aproximativ 13.000 de locuitori aflați în valea Rhône. „Un dispozitiv important de căutare este desfășurat în prezent la Bollène, în așa-numitul sector + Barry +”, precizează jandarmeria Vaucluse în apelul său către martori.

"Pista teroristă nu este absolut deloc privilegiată în această etapă a anchetei", a declarat pentru AFP o sursă apropiată anchetei.

În urmă cu o săptămână, pe 13 octombrie, o septuagenară a fost găsită decapitată în casa ei din stațiunea litorală Agde, în Hérault (sud). Un suspect a fost pus sub acuzare pentru crimă câteva zile mai târziu: tânărul de 51 de ani era fostul soț al menajerei victimei.