Un incident armat într-un campus universitar din Louisiana s-a soldat duminică cu un mort şi şapte răniţi, a anunţat poliţia acestui stat din sud-estul SUA, la câteva zile după ce o persoană a fost ucisă într-un alt atac armat la aceeaşi facultate, relatează luni France Presse.

Crime scene Foto: SCOOTERCASTER / Sam Hartson / Alamy / Alamy / Profimedia

Una dintre victimele ultimului incident armat, produs la ora 1 dimineaţă în noaptea de sâmbătă spre duminică, studia la Grambling State University (GramFam), a anunţat poliţia din Louisiana, adăugând că un rănit se află în stare critică.

Acesta este al doilea incident armat în mai puţin de o săptămână în acest campus, dar cele două incidente nu au legătură.

O interdicţie de circulaţie pe timpul nopţii a fost declarată până la un nou ordin, se precizează în comunicat, anunţând de asemenea anularea meciului de fotbal anual, care este în mod tradiţional însoţit de petreceri.

"Poliţia statului Louisiana cere ajutor pentru localizarea suspectului (suspecţilor) în acest incident armat", a declarat poliţia într-un comunicat postat pe Facebook.

"Orice informaţie, chiar şi cel mai mic detaliu, ar putea fi valoroasă în această investigaţie".

Poliţia a publicat de asemenea numele şi fotografia unui suspect al unui alt incident armat produs în acelaşi campus cu patru zile înainte, despre care autorităţile nu cred că are legătură cu cel de duminică.

O persoană de 19 ani a murit la 13 octombrie şi alta pe 16 a fost rănită, potrivit poliţiei. (Agerpres)