Fostul preşedinte american Bill Clinton, 75 de ani, va sta o noapte în plus în spitalul din California unde primeşte tratament pentru o infecţie nelegată de COVID-19, a anunţat sâmbătă purtătorul său de cuvânt, Angel Urena, citat de AFP.

Bill ClintonFoto: Pixabay

Bill Clinton, preşedinte al Statelor Unite din 1993 până în 2001, a fost internat marţi seară cu o infecţie în sânge la UCI Irvine Medical Center de la Universitatea din California, la sud de Los Angeles.

El "va rămâne în spital peste noapte pentru a continua să primească antibiotice intravenoase înainte de externarea programată" duminică, a precizat pe Twitter purtătorul său de cuvânt, citat de Agerpres. "Toţi indicatorii de sănătate evoluează în direcţia cea bună", a mai spus acesta.

Fostul preşedinte este într-o "dispoziţie bună şi şi-a petrecut timpul cu familia, regăsindu-şi prietenii şi urmărind fotbal".

Potrivit New York Times, citând un colaborator, Bill Clinton a dezvoltat o infecţie a căilor urinare care s-a transformat în septicemie.

El a mai fost spitalizat în trecut, în 2004 fiind supus unei operaţii de bypass coronarian cvadruplu pentru a elibera patru artere înfundate, şi în 2010 când a suferit o angioplastie.