Comisia de anchetă a Rusiei a anunțat că 18 persoane au murit după ce au băut alcool care conținea metanol în orașul Ekaterinburg, relatează Reuters și AFP.

HotNews.roFoto: Hotnews

Potrivit Comisiei de anchetă, „mai multe persoane au vândut cetățenilor un lichid alcoolic (alcool metilic) care era periculos pentru viață și sănătate” în ultimele două săptămâni în Ekaterinburg.

Anchetatorii au descoperit că victimele au băut tărie care conținea metanol, un alcool otrăvitor folosit de obicei în scopuri industriale.

„Ca urmare, 18 persoane au murit din cauza consumului lichidului menționat”, a spus comisia.

A fost deschisă o anchetă pentru „vânzarea de produse care nu respectă standardele și care are ca rezultat moartea prin neglijență”, o infracțiune pedepsită cu 10 ani de închisoare.

La începutul lunii octombrie, cel puțin 36 de persoane au murit în regiunea Orenburg după ce au băut băuri alcoolice contrafăcute și care care conțineau metanol, un produs foarte toxic.

Incidentele fatale legate de consumul de alcool contrafăcut sau de înlocuitori toxici nu sunt neobișnuite în Rusia, o țară în care 21 de milioane de oameni trăiesc sub pragul sărăciei.

Prețul vodcăi vândute în magazine poate fi prohibitiv pentru milioane de ruși săraci, în special în provinciile în care nivelul de trai este foarte scăzut.

În 2016, 77 de persoane au murit în Siberia după ce au băut ulei de baie amestecat cu alcool metilic.