Parlamentarul conservator David Amess a murit după ce a fost înjunghiat de mai multe ori, într-o biserică, de către un bărbat care a fost arestat ulterior, iar poliția ia în calcul un atentat terorist, potrivit Reuters.

Uciderea lui David Ames, posibil act teroristFoto: YouTube

Un tânăr de 25 de ani a fost arestat la fața locului sub suspiciunea de crimă, iar detectivii au spus că ofițeri specializați în lupta împotriva terorismului conduc ancheta inițială. Politicienii au descris atacul ca pe un atac asupra democrației.

Parlamentarul din Partidul Conservator al prim-ministrului Boris Johnson a fost înjunghiat de un bărbat care s-a năpustit asupra sa în timpul unei întâlniri cu alegătorii din districtul său electoral.

David Amess, în vârstă de 69 de ani, care reprezeanta circumscripția Southend West din Essex din '97 și parlamentar din 1983, a fost înjunghiat, în jurul prânzului, la o întâlnire la Belfairs Methodist Church din Leigh-on-Sea.

Amess, căsătorit, cu cinci copii, a fost ales mai întâi în parlament pentru a reprezenta Basildon în 1983, apoi a participat la alegeri în Southend West în 1997.

Incidentul aduce aminte de înjunghierea unui alt parlamentar (laburist), Stephen Timms, în 2010 în biroul său de circumscripție, dar care a supraviețuit, dar și de uciderea prin împușcare a fostei membre a Parlamentului, Jo Cox, în 2016, cu câteva zile înainte de referendumul Brexit.

"Atacarea parlamentarilor noștri este un atac asupra democrației în sine", a spus soțul lui Cox, Brendan, pe Twitter. "Nu există nici o scuză, nici o justificare”.