Prestigiosul ghid gastronomic francez Michelin a acordat joi stele pentru nouă restaurante din Moscova, în prima sa acțiune dedicată capitalei Rusiei, potrivit AFP.

Vladimir MukhinFoto: theartofliving.info

Două restaurante au primit două stele și alte șapte au primit o stea, a anunțat Gwendal Poullennec, director internațional al Ghidurilor Michelin.

Twins Garden. al gemenilor Ivan și Sergei Berezutsky, a primit două stele, la fel ca Artest din grupul rus Novikov cu ”dirijorul” său Artem Estafev.

Printre restaurantele distinse cu o stea se numără unitatea Iepurele alb al bucătarului-șef Vladimir Moukhine, căreia i-a fost dedicat un episod remarcabil al emisiunii „Masa bucătarului” de pe Netflix.

Graalul culinar de trei stele, maxim acordat de Ghidul Michelin, nu a fost acordat niciunui bucătar.

În total, 69 de unități au fost listate în prima ediție a Ghidului Michelin dedicat Moscovei.

Bucătăria rusă a demonstrat în ultimii ani - și în special de când a intrat în vigoare embargoul asupra produselor europene proaspete în 2014 - multă creativitate folosind produse tradiționale, precum crabi din Orientul Îndepărtat, pești arctici, pâine neagră Borodinski sau „smetana” (smântână acrită), ca să nu mai vorbim de „borșul”, o supă tradițională de sfeclă roșie.