Un fost soldat a pledat vinovat după ce a întreprins unul dintre cele mai neobișnuite razii din vremurile moderne, dând buzna într-un adăpost pentru animale îmbrăcat în echipament militar și luând un ostatic cu o armă falsă pentru a cere ca pisica sa pierdută să îi fie înapoiată, relatează IFL Science.

Tony Wittmann si pisica saFoto: Captura video

Incidentul este cu atât mai ciudat încât a avut loc cu doar 12 ore înainte de o programare făcută de bărbat pentru a ridica pisica de la adăpost, acesta decizând aparent că dorește o reuniune mai rapidă.

Tony Wittmann, în vârstă de 45 de ani, își pierduse pisica despre care spune că îl ajută cu tulburarea de stres post-traumatic (PTSD) de care suferă, contactând adăpostul când a descoperit că animalul a ajuns în grija sa.

Însă lucrurile par să fi luat întorsătura nefericită după ce reprezentanții adăpostului l-au informat că acesta se va închide în 10 minute, spunându-i că trebuie să își facă o programare pentru dimineața următoare.

Wittman s-a îmbrăcat în echipamentul său militar, luând și o armă falsă cu el, și a luat cu asalt adăpostul în jurul orei 22:20 în căutarea pisicii sale pierdute.

În timp ce „jaful” era în desfășurare bărbatul a luat ostatic o angajată, amenințând-o cu arma și spunându-i că nu o va împușca „dacă faci ce spun și asculți de mine”.

Wittman a forțat-o pe femeie să se întoarcă în adăpost și a cerut să îi spună unde sunt ținute pisicile. Acesta a legat-o apoi pe angajată, spunându-i să rămână nemișcată și să numere până la 100 înainte să strige după ajutor.

Fostul soldat a fugit apoi de la fața locului și s-a întors acasă. Povestea a luat o întorsătură și mai bizară după ce bărbatul s-a întors a doua zi dimineața să își ridice pisica la ora la care avea programarea.

Wittman a fost arestat de autorități, mărturisind fapta, și a rămas în detenție din luna ianuarie când a avut loc incidentul.

El a compărut în fața instanței luni, pledând vinovat față de 8 capete de acuzare. Nu este clar deocamdată ce condamnare riscă acesta însă bărbatul nu a depus cerere pentru eliberare pe cauțiune.

Este posibil ca Wittman să primească o sentință redusă din cauza formei severe de PTSD de care suferă, acesta folosind, la fel ca mulți veterani americani cu tulburări mintale, un animal de terapie pentru a trece mai ușor prin perioadele dificile.