Un cutremur cu magnitudinea 6,3 s-a produs marţi în largul insulei Creta, în sudul Greciei, au anunţat Centrul Seismologic Euro-Mediteranean (EMSC) şi Institutul de geodinamică al Observatorului din Atena, informează Reuters şi AFP.

Insula CretaFoto: maxpixel.net

Seismul nu a fost soldat cu victime, conform primelor informaţii. Epicentrul cutremurului resimţit pe insula Creta a fost ''înregistrat în larg şi la 405 km sud-est de Atena, la ora 9:24 GMT'', potrivit unui comunicat al Observatorului din Atena în care se precizează că seismul s-a produs la circa 23 km est de localitatea Zakros din estul Cretei.

Seismul a avut epicentrul la o adâncime de 2 kilometri, a precizat EMSC. Departamentul pentru stingerea incendiilor nu a primit apeluri din partea populaţiei prin care se solicita ajutor, a anunţat un reprezentant din cadrul poliţiei, notează Reuters.

Cutremurul survine la cincisprezece zile de la un puternic seism, cu magnitudinea 5,8, care a zguduit Creta şi a lăsat în urmă un mort, zece răniţi şi clădiri avariate. Potrivit unui seismolog elen, cutremurul de marţi s-a produs în zona unei alte falii seismice, notează Reuters. (Sursa: Agerpres)