Insider Inc.dă în judecată administrația Biden pentru a obține numele personalului care a câștigat anul acesta salarii finanțate de contribuabili în timp ce lucra pentru fostul președinte Donald Trump și fostul vicepreședinte Mike Pence.

Donald TrumpFoto: Profimedia Images / AFP / Brendan SMIALOWSKI

Procesul, depus luni la Curtea Districtuală SUA din Districtul Columbia, urmărește să oblige Administrația Serviciilor Generale să furnizeze numele a nouă angajați care au lucrat pentru Trump și Pence în lunile după ce au părăsit funcția.

Acești angajați au continuat să lucreze ca angajați federali și au primit salarii federale până la șase luni după încheierea administrației Trump.

Este posibil ca unii dintre ei să lucreze în continuare pentru Trump în Biroul fostului președinte sancționat de guvern, pe care Trump îl folosește pentru a-și avansa agenda politică, în timp ce face aluzie la o nouă candidatură pentru Casa Albă în 2024.

Ca răspuns la aceste cereri, Administrația Serviciilor Generale a dat publicității numele unor angajați care au continuat să lucreze pentru Trump și Pence, inclusiv pentru asistenții lui Trump, Stephen Miller și Dan Scavino.

Administrația pentru servicii generale a mai dezvăluit că mai mulți asistenți au lucrat pentru Pence, inclusiv fostul său șef de cabinet Marc Short și fostul director de inițiative strategice Paul Teller, au rămas în echipa fostului vicepreședinte.