Rusia o va scoate de pe lista neagră cu cei declarați 'persona non grata' pe subsecretarul american de stat Victoria Nuland, astfel încât ea să poată efectua o vizită oficială la Moscova, după ce Washingtonul a acceptat la rândul său să revoce o interdicţie similară pentru un cetăţean rus, relatează duminică agenția Reuters, potrivit Agerpres.

Victoria NulandFoto: - / Shutterstock Editorial / Profimedia

Victoria Nuland începe luni o vizită de trei zile la Moscova, într-o perioadă de relaţii încordate între Rusia şi SUA. Ea va avea întâlniri cu responsabili ruşi de rang înalt şi va aborda chestiuni bilaterale, regionale şi globale, potrivit Departamentului de Stat american.

„Ea a fost pe lista noastră cu sancţiuni, care înseamnă că o persoană nu poate trece frontiera” Rusiei, a declarat purtătoarea de cuvânt a MAE rus, Maria Zaharova. „Ei (SUA) au inclus reprezentanţi ruşi şi experţi de politică externă pe lista lor de sancţiuni. Aşadar, în acest caz problema a fost soluţionată pe bază paritară. Da, ea (Victoria Nuland) va veni în Rusia”, a mai spus Zaharova.

Purtătoarea de cuvânt a MAE rus a clarificat mai târziu într-o declaraţie acordată postului de radio Govorit Moskva că un cetăţean rus a fost scos de lista americană cu sancţiuni, fără a-i preciza numele.