Fondul Naţiunilor Unite pentru Copii (UNICEF) colaborează cu autorităţile sanitare din Republica Democrată Congo (RDC) după ce un nou caz de Ebola a fost raportat în nord-estul ţării, a transmis organizaţia citată de Xinhua.

Virusul EbolaFoto: Pixabay

Guvernul RDC a confirmat vineri seară că un copil în vârstă de trei ani a murit de Ebola pe 6 octombrie, la Beni, în provincia Nord-Kivu, unul dintre epicentrele ultimului focar de Ebola care s-a încheiat pe 3 mai 2021.

"Personalul UNICEF este deja la faţa locului pentru a răspunde la cea mai recentă resurgenţă a Ebola. Personal suplimentar se va deplasa la Beni în acest weekend pentru a sprijini răspunsul din prima linie prin mobilizarea comunităţii, controlul infecţiilor şi activităţi de decontaminare", a precizat UNICEF în comunicat.

Autorităţile sanitare din RDC au confirmat că un copil în vârstă de trei ani a murit într-un centru medical din Butsili, nu departe de Beni, unde a fost internat cu simptome similare Ebola, la începutul lunii octombrie. Un test GeneXpert efectuat la Goma a confirmat că băiatul de 3 ani era infectat cu Ebola.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a anunţat vineri noul caz de Ebola din provincia Nord-Kivu. Directorul regional OMS pentru Africa, Matshidiso Moeti, a declarat că organizaţia sprijină autorităţile congoleze în ancheta deschisă după apariţia noului caz, conform agenţiei DPA.

Nord-Kivu a fost afectată de focare de Ebola în ultimii ani, "consolidând expertiza locală şi nivelul de conştientizare în cadrul comunităţii şi deschizând calea către un răspuns rapid", a subliniat Moeti.

Douăsprezece persoane au fost infectate, iar şase persoane au murit în cursul ultimei resurgenţe a Ebola, la începutul acestui an, care a durat aproape trei luni, în zonele Biena, Katwa, Musienene şi Butembo din provincia Nord-Kivu. (Agerpres)