Case Breakers, o echipă de 40 de foști anchetatori ai forțelor de ordine, a declarat că l-a identificat pe bărbatul pe care îl consideră a fi criminalul Zodiac folosind noi dovezi fizice și criminalistice și informații de la martori oculari, potrivit unui comunicat de presă, citat de CNN.

Zodiac KillerFoto: TNS / ddp USA / Profimedia Images

Anchetatorii de la Case Breakers au declarat pentru Fox News că grupul - condus de foști agenți FBI și oficiali pensionari ai forței de ordine - l-a identificat pe infamul ucigaș drept Gary Francis Poste, care a murit în 2018, potrivit New York Times.

De asemenea, l-au legat pe infamul criminal în serie de a șasea crimă din California de Sud.

De asemenea, grupul a depus declarații în instanță și a obținut după decenii imagini din fosta cameră a bărbatului, a spus Case Breakers.

Încercările CNN de a ajunge la membrii familiei persoanei respective nu au avut succes.

Criminalul Zodiac este considerat a fi responsabil pentru cel puțin cinci crime din nordul Californiei din 1968 până în 1969.

Ca răspuns la noile revendicări, Departamentul de Poliție din San Francisco (SFPD) a confirmat pentru CNN că încă există o anchetă deschisă a autorităților în acest caz celebru care a ajuns și pe marile ecrane.

"Nu putem vorbi cu potențiali suspecți, deoarece aceasta este încă o anchetă deschisă", a declarat SFPD într-un comunicat.

"Cazul Zodiac Killer rămâne deschis. Nu avem informații noi de distribuit în acest moment", a declarat FBI într-o declarație adresată CNN.

Case Breakers a mai spus în comunicat că bărbatul este responsabil pentru uciderea lui Cheri Jo Bates din 1966 în comitatul Riverside, California.

În timp ce Departamentul de Poliție din Riverside nu a putut comenta cu privire la bărbatul identificat de Case Breakers, ofițerul de informații publice al RPD, Ryan Railsback, a declarat că ”Zodiac Killer” nu este cu siguranță persoana responsabilă pentru moartea lui Bates.

Singura legătură pe care crima Bates a avut-o în comun cu ”Zodiac Killer” a fost o scrisoare scrisă de mână primită prin poștă în care își revendica responsabilitatea, a spus Railsback.

Criminalul Zodiac, care nu a fost niciodată prins, a câștigat notorietate scriind scrisori către poliție și mass-media locală lăudându-se cu o serie de crime până în 1974.

Susținând că a ucis până la 37 de persoane, el a scris și câteva scrisori codate și a inclus bucăți însângerate de îmbrăcăminte pentru a le folosi ca dovadă a faptelor sale.

Cine este Gary Francis Poste banuit că este criminalul Zodiac?

Gary Francis Poste a fost un veteran al forțelor aeriene americane care a venit din zona de est a Californiei. Avea 80 de ani la momentul morții sale în 2018.

Potrivit San Francisco Chronicle, ziarul a fost contactat în urmă cu șase ani de către o rudă a lui Poste care a spus că locuiește în orașul Groveland. Această rudă l-a acuzat pe Poste că este ucigașul Zodiac și că a încercat să-l omoare cu un ciocan.

Când Chronicle a contactat poliția din California, a spus că nu pare să existe nicio legătură între Poste și Zodiac Killer.

Fosta nora a lui Poste, Michelle Wynn, l-a acuzat, de asemenea, că este criminalul în serie.