Gigantul tech Google i-a avertizat joi pe trei jurnaliști maghiari critici la adresa puterii de la Budapesta cu privire la o tentativă de spargere a parolelor conturilor de email de pe platforma sa de către actori finanțați de stat, relatează Euractiv.

GmailFoto: Flickr

Compania a trimis mesajul de avertizare jurnaliștilor Tamás Bodoky, redactor-șef al site-ului online de știri Átlátszó, András Lőke, jurnalist de investigație, și lui Ádám Bihari, reporter la HVG.

„Google crede că a detectat atacatori finanțați de guverne care au încercat să vă fure parola”, i-a înștiințat compania pe cei trei, precizând că astfel de atacuri au loc împotriva a mai puțin de 0,1% din utilizatorii săi.

Potrivit blogului de securitate al Google, avertismente de acest tip au fost trimise începând cu cel puțin 2012 către persoanele despre care compania crede că au fost vizate de astfel de atacuri.

În ceea ce privește detaliile tentativei de spargere a parolei, Google afirmă că „nu putem intra în detalii fără a divulga informații care i-ar putea ajuta pe acești actori de rea-credință dar analiza noastră detaliată - precum și raportările victimelor - sugerează puternic implicarea unor state sau grupuri de state”.

Citește și: