Revocarea acreditării pentru opt angajați ai misiunii permanente a Federației Ruse pe lângă NATO nu va contribui la îmbunătățirea dialogului, iar toate acuzațiile împotriva diplomaţilor ruși sunt neîntemeiate, motiv pentru care Moscova ar putea lua măsuri de răspuns, a declarat preşedintele Comitetului Dumei de Stat pentru afaceri externe, Leonid Sluţkii, citat de Ria Novosti.

Duma de stat a RusieiFoto: TASS / Profimedia Images

Anterior, NATO a confirmat că a revocat acreditarea a opt angajați ai misiunii ruse pe lângă Alianță și a redus numărul de acreditări pentru Rusia de la 20 la 10.

"Occidentul colectiv își continuă politica de confruntare diplomatică cu Rusia. Revocarea acreditării a opt angajați ai misiunii permanente ruse pe lângă NATO vor reduce și mai mult nivelul de cooperare. În prezent, locul reprezentantului permanent al Rusiei la Bruxelles este vacant, iar expulzarea angajaților misiunii diplomatice a Federației Ruse pe lângă NATO în mod clar nu va contribui la stabilirea unui dialog" - a declarat Sluţkii.

Parlamentarul rus este convins că "toate acuzațiile împotriva diplomaţilor ruși privind presupusa "activitate rău intenționată" sunt nefondate și nu vor fi confirmate.

"În practica diplomatică, paşii privind retragerea acreditării poartă un caracter reciproc. Nu mă îndoiesc că conducerea ministerului rus de externe va lua măsuri de răspuns adecvate, nu neapărat simetrice" - a conchis Sluţkii. (Rador)