Nepoata fostului dictator italian fascist Benito Mussolini, Rachele Mussolini, a obţinut cel mai mare număr de voturi în alegerile municipale de la Roma, potrivit unor rezultate aproape definitive anunţate miercuri, relatează AFP și Euronews.

HotNews.roFoto: Hotnews

Rachele Mussolini, în vârstă de 47 de ani, candidata Fratelli d'Italia (FDI, extremă dreapta), a obţinut 8.200 de voturi, potrivit unor rezultate publicate după numărarea a 97% din voturile exprimate, cel mai bun scor individual obţinut de oricare din candidaţi.

Nepoata lui Musolini, care este deja consilieră municipală, a insistat asupra faptului că numele său de familie nu are nimic a face cu popularitatea sa.

„Persoana este mai importantă decât numele de familie, oricât de greu ar fi el”, a declarat ea ziarului La Repubblica, afirmând că „Am mulţi prieteni de stânga”.

Romano, tatăl răposat al lui Rachele, era un pianist de jazz şi cumnatul actriţei Sophia Loren, fiind al patrulea copil al lui Benito Mussolini.

Şi alţi descendenţi ai fostului dictator italian au intrat în politică, toţi pe eşicherul dreptei, inclusiv sora vitregă a lui Rachele, Alessandra, o fostă membră a Parlamentului European (PE).

Partidele de dreapta au obţinut rezultate relativ slabe în alegerile locale de duminică şi luni din Italia şi au fost înfrânte în curse la postul de primar în oraşe-cheie ca Milano, Napoli şi Bologna.

La Roma, un al doilea tur este prevăzut pe 17 şi 18 octombrie, între candidatul dreptei Enrico Michetti, un avocat şi prezentator radio, şi candidatul centrului-stânga Roberto Gualtieri, un fost ministru al Finanţelor.

Enrico Michetti a obţinut, în primul tur, 30% dintre voturile exprimate, iar Roberto Gualtieri 27%. Potrivit mai multor sondaje, Roberto Gualtieri este creditat drept favoritul în turul doi.

Citește și: