​Au apărut primele imagini cu momentul prăbușirii la Milano a avionului pilotat de miliardarul român Dan Petrescu. Imaginile au fost surprinse de camera de bord a unei mașini.

Prabusirea avionului pilotat de Dan PetrescuFoto: Captura video

Cele opt persoane din avion au murit. Șapte dintre ele erau de origine română.

La trei minute de la decolarea de pe aeroportul Linate din Milano avionul Pilatus PC-12 în care se afla miliardarul român Dan Petrescu și familia sa începe să devieze de la ruta stabilită și să transmită parametri anormali. Potrivit Corriere dela Sera, personalul turnului de control ia legătura cu pilotul.

„De ce ai deviat? Pentru a evita turbulențele?”, au întrebat controlorii de trafic. „Nu”, a fost singurul răspuns al pilotului. Scurtul dialog a avut loc când avionul începuse să piardă din altitudine.

În mai puțin de un minut avionul dispare de pe monitoare, fără a cere să se întoarcă de urgență pe aeroport.

Dezastru în 16 secunde

Avionul Pilatus PC-12 identificat Y2-Pdv ajunsese la Milano din București pe 30 septembrie.

Duminică la ora 12.52 iese de pe terminalul pentru zboruri private. La 13:04:08 decolează.

La 13:07:40 își continuă zborul cu 293 de kilometri pe oră, la 1.631 de metri altitudine, două secunde mai târziu altitudinea scade la 1.615 metri și viteza ajunge la aproape 303. Alte două secunde mai târziu și este mai jos cu 52 de metri. Cu șapte secunde înainte de ultimul semnal, aeronava înregistrează cea mai mare viteză: 319 kilometri pe oră, ceea ce ar demonstra că pilotul a încercat să redreseze aeronava. Ultimul semnal al avionului a fost înregistrat la 13:07:56.

Anchetatorii vorbesc despre o „cădere verticală”.