Aproape 400 de migranți, inclusiv irakieni și iranieni, au fost arestați în Germania la granița poloneză în ultimele trei zile, a declarat luni poliția, legând acest aflux de practicile migratorii blamate autorităților din Belarus, potrivit AFP.

Nou-venit in GermaniaFoto: Freepik

Numărul migranților, veniți din Yemen și Siria, care au trecut granița către Germania a atins „un nou maxim de weekend” în primele zile ale lunii octombrie, potrivit poliției federale.

Mii de migranți au încercat de la frontiera bielorusă să intre în Letonia, Lituania și Polonia, trei state membre ale UE, în ultimele săptămâni.

În statul regional german Brandenburg, care are o graniță mare cu Polonia, poliția a anunțat arestarea a 251 de persoane de vineri.

În Saxonia, o altă regiune de frontieră, 76 de migranți au fost descoperiți la scurt timp după sosirea în Germania. În Mecklenburg-Pomerania Inferioară erau 55.

Polonia acuză Rusia și Belarus că se află în spatele valului actual de sosiri de migranți la frontiera sa terestră. Uniunea Europeană consideră acest lucru ca o formă de represalii pentru sancțiunile impuse de UE Belarusului în urma represiunii opoziției de către regimul de la Minsk.

Polonia a trimis mii de soldați la frontieră, a ridicat un gard din sârmă ghimpată și a stabilit o stare de urgență de-a lungul zonei de frontieră, care exclude accesul jurnaliștilor și organizațiilor umanitare.

ONG-urile, inclusiv Amnesty International, au acuzat guvernul polonez că a împiedicat migranții să își depună cererile de azil în Polonia și să-i oblige să treacă din nou frontiera.